Saturday, June 25, 2011

menyepi





huh...perpeluh otak aku bila aku bukak balik blog aku ni..agak lama aku masuk dan nampaknya blog ni dah penuh dengan habuk, debu , sarang labah labah dan memacam lagi la...dah macam rumah tinggal dah rasanya..memang lama giler aku tak up date..dari aku dok kat dengkil..sampai aku dah pindah ke bandar seri putra, dari keluarga kami cuma bertiga, sekarang dah berempat...banyaks sangat la perubahan...dulu dok ngan mak mertua, sekarang dah kena tinggalkan mak mertua...membina hidup sendiri...
aiman...
aiman tahun ni dah nak masuk 3 tahun, keadaannya masih macam tu jugak la..tapi dia dah pandai bawak diri..tak la susah sangat nak menjaganya macam masa dia berumur 3 bulan - 2tahun dulu..asal celik mata menangis jer..sekarang menangis pun dah kurang , boleh di pujuk..tak macam dulu. aiman dah boleh baring sendiri walaupun tak lama macam baby baby yg lain ( baby lagi ke anak babah ni..huuhuh ). bab berubat pulak..aiman dah lama ponteng berubat ngan kak raw kat felda gedangsa. mungkin lepas raya ni nak start balik. aiman cuma berubat ngan sorang mak cik dekat pekan dengkil jer. ada jugak la perubahannya....mak cik tu cuma urut aiman jer..dan aiman nampak macam serasi ngan mak cik tu..sebab aiman tak nangis kalau di urut..lepas urut pulak, aiman kelihatan lebih selesa dalam seminggu...kurang mengamuk..cuma nak kena bawak selalu la...seminggu sekali jugak la...mudah mudahhan segalanya di permudahkan....amin

aina nasuha....
mungkin ada yg tertanya tanya,sapa pulak aina nasuha ni...aina ni baby baru dalam keluarga kami. di lahirkan pada 12-4-2011 pukul 8.34a.m di bilik OT hospital kajang. sihat, comel dan betul betul menyentuh hati..sekarang umur aina dah nak masuk 3 bulan..dah pandai berkominukasi dengan cara dia...dah pandai tegur babah n mama dia,so cute..

aku+ida...
masih macam dulu...pasangan paling cute n cool d abad ni.cumanya kami perlu lebih teliti dalam merangka perbelanjaan, dan pencaturan keluarga kami...bila aku sorang jer yg kerja dan tanggungjawab menjaga anak dan mendidik anak 70% pada ida.. aku hanya mampu luangkan masa dengan anak anak masa cuti n malam..tApi pastinya akan ku lakukan yg terbaik...dan ida juga buat something yang terbaik untuk anak anak dan keluarganya...buat kalian di luar sana yg pernah mengikuti atau membacab blog ni..doa kalian agar kami semua sentiasa bahagia amatlah kami hargai....

4 comments:

  1. wah,babah aiman n aina dh menulis semula:-)

    ReplyDelete
  2. baru ada kelapangan zura..insyaallah akan terus jer menulis...kecuali dakwat habis...huhuhhu

    ReplyDelete
  3. Aina Nasuha boleh celebrate birthday dengan Lope Idris :D

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete