Wednesday, May 27, 2009

halfcut section


stering nardi world ngan boostkit l5 nak jual 250.00

sportlight kitty / coure. sapa dah main kitty atau coure..kasi masuk la sportlight ni..tak kan nak pakai kitty atau coure buta...haha..RM 220.00

absober depan new sr + rsr ti2000, lagi satu gandingan mantap untuk keselesaan kancil anda...pasti memikat dan memukau pemanduan...ahaha..cabut dari halfcut l200s..rm 450.00
HKS ori air filter..ngam tuk kcar..saiz kecik jer..sesuai untuk kancil, kelisa, kenari, l200s, l5 dan sebagainya...tip top..span pun cun lagi...kuning tu..khas untuk perfomence rm 180.00

spring espelir + absober merah l9 ( pic absober tak der, tapi mantop ) espelir adalah spring yg paling best untuk keter. RM 250.00 untuk belakang tau..huuhuh

doortrim l5 kelabu complite ngan speaker cerroz world..barang kat keter aku, nak jual..450.00 nett..barang memang champion..

Doortrim L5 complite semua ngan motor dan rail...sesuai pasang kat kancil..baru la nampak berserri -seri..kelabu rm 450.00, hitam rm 550.00..

bermacam macam d.din..japan spec, barang semua dah test..harga dari 250-450.

side step Mira L5, cun..tulisan mira senget...Rm 130.00

side miror L5 2 wayar. untuk heater...so cermin ni tak berkabus kalau hujan lebat..pada sesiapa punya cermin kancil dan nak menopous boleh la tukar ngan yg ni Rm 80.00 ( sepasang )

Laci sikat L5 warna kelabu ( pic hitam ) siap free flair ( api kecemasan )...Rm 120.00 nego
ni dia frame plet berlampu dan berdiamond.....amat sesuai kalau layan VIP...rare items Rm 150.00
ni dia...trim radio ngan meter walnut untuk dashboard L5...baru la world keter korang..di buka dengan harga RM sold....huhuuh call jer saya atau post komen kat sini
dics brake L2s double layer..untuk cengkaman yg lebih berkuasa pada kancil anda..dah siap skim..sekali ngan brake pump..Rm 150.00
bonet belakang moderno limited...barang dah hampir pupus...rm sold complte bonet ngan bumper....kasi sarung sama korang punya kancill la..

meter ni dapat kat halfcut terios..boleh masuk dashboard L5..cun..sampai sold km/h
dashboard l5 untuk kancil...meh la modified kancil korang supaya lebih tahan lama..rm 450.00 sekali meter rpm
stering rack L5 thitam complite ngan stering dia...rm 33.00 nego. cun masuk kancil.
video

Sunday, May 24, 2009

langkah - langkah kehidupan bermula



tamat kes sekolah....kalau nak cerita memang tak menang lidah nak betutur, tak terdiam jeri menaip...hhuuhhu..masuk zaman lepas sekolah...apa cer.....biasa la..dapat motor masa form 4' habis sekolah dah pandai carik duit sikit...sesi modifikasi pun bermula...isshhh, dah lama sangat..aku pun tak ingat apa yg di buat....kira rempit jugak la....tapi, kalau dah masuk bab 'merempit' ni..aku masih terkenang zaman aku merempit dulu....rasanya tak penah menusahkan org...geng kami just hanging around, pusing kampung, dan kadangkala kita org g konvoi reramai.....tak penah pulak terpikir nak meragut, langgar polis ( lari road blok tu ada la ), pukul org, rogol org etc....so apa dah jadi ngan mat motor sekarang ni...aku rasa mungkin dia org di pengaruhi anasir anasir yang jahat la..macam di pengaruhi dadah dan alkohol.....so, pemikiran dia org bukan empunya badan yang control...

Thursday, May 21, 2009

aku dan kehidupan bermula




yeaaahaa...salam,
28 dec 1982...allahhuakbar2x........
lahirlah aku.....di beri nama mohamad Gazali Bin Sarani...member semua panggil jali a.k.a jar_lut ( pakcik aku bagi )....hahahah..zaman kanak-kanak aku sama jer seperti kanak-kanak yang lain...di lahirkan di sebuah kampung di sungai besar....cukup membuat aku gembira...dengan sebuah rumah kecil yg di kelilingi sawah padi...aku cukup aman dan tenteram...kasih sayang dari seorang ibu dan ayah yang melimpah ruah...kehidupan aku lebih bermakna....ermmmm....emosi sikit la....bergelumang dengan selut dan hijau padi...aku membesar....1989..aku berumur 7 tahun....melangkah kaki buat pertama sekali ke sebuah tempat yang di gelar '' sekolah '' cukup membuatkan aku rasa gementar, takut, seronok, dan pelik...
sekolah rendah kebangsaan parit 6...sekolah yang membuat aku mengenali A,B,C-Z, 1,2,3, dan pelbagai lagi....ermmm....ramai kawan kat sekolah.....team aku masa sekolah rendah...aku, elyas, farid, zamani, suhana, isa, dan asrizal...6 tahun di sekolah rendah kebangsaan parit 6 dan sebelah petangnya di sekolah rendah agama parit 6....selain ilmu dunia..ilmu akhirat juga wajib di tuntut...ermmm..terima kasih buat semua cikgu dan ustaz serta ustazah yang tidak jemu jemu membimbing insan bernama jali ini....jasa mu ku kenang..



pic anak tersayang
isteri tercinta
kereta yang banyak berjasa...

.
video